SUDAH KAMU CACATKAN RAJA RAJA ,HARI INI KAMU NAK GUNA RAJA RAJA DEMI POLTIK UMCO.

SUDAH KAMU CACATKAN RAJA RAJA ,HARI INI KAMU NAK GUNA RAJA RAJA DEMI POLTIK UMCO.
MARI ANAK MUDA KITA TENGOK ,KITA KAJI SIAPA PENGKHIANAT RAJA MELAYU
http://www.youtube.com/watch?v=fwxAwEONiaQ&feature=player_embedded#!

Rabu, 16 Mac 2011

MUFTI HARUS BANGANG SANA SINI-malaysiakini
Nik Aziz tuntut Harussani beri tahu di mana dia ambil dakwaan Nik Aziz kata undi PAS masuk syurga.


Banner jahat puak UMNo semasa PRK Merlimau yang jadi rujukan mufti harus sana sini

BHARU, 12 Mac : Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, beliau masih menunggu jawapan dari Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria mengenai kenyataannya yang mendakwa ‘undi Pas masuk syurga’.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, beliau tidak menerima alasan Harussani bahawa sebarang jawapan yang dibuat tidak akan merubah dirinya.

“Dia tidak jawab surat yang saya hantar, kenapa tak jawab, saya difahamkan dia kata jawapan tidak akan berubah (sikap) Nik Aziz, saya hanya nak tahu dia ambil di mana dakwaan (undi Pas masuk syurga) itu,” katanya ketika ditemui selepas kuliah Jumaatnya di Dataran Ilmu di sini semalam.

Sebelum ini, Nik Aziz dilihat sentiasa bercanggah pendapat dengan Harusssani itu, dan yang terbaru Mufti Perak itu mahu pemimpin Pas khususnya Nik Aziz tidak menggunakan hukum untuk meraih kepentingan politik.

Menjawab perkara itu, Nik Aziz menjelaskan dalam ajaran Islam, setiap perbuatan termasuk isu masuk ke tandas sekalipun menggunakan hukum hakam.

Justeru Nik Aziz menasihatkan Harussani tidak mengulas sesuatu isu berdasarkan fakta yang tidak jelas puncanya.

“Jangan kita jadi mufti hanya dengar pandangan orang kampung sahaja, dia bertaraf mufti,” katanya.

Note: Ada mufti pun bebal.. dengan banner macam tu pun dia percaya dan terus keluarkan kenyataan. Macam ni ke keperibadian seorang yang bergelar mufti? Bila kena tang PR, tak payah tanya tak payah selidik tengok banner je terus buat hukum. Kalau kena pada Umno.. bini najib tak tutup aurat siap cium-cium dengan jantan hindu pun harus sana sini.. bini najib dok jadi penaung festival islam telanjang pun harus sana sini.. YB zambry keling junjung ancak dia kata harus sana sini.. kah..kah..kah..kah.. Lanie Nik Aziz inginkan kepastian dimana si harus sana sini ni dengar yg Nik Aziz kata "undi PAS masuk surga"? Sedar akan kebangangannya jadi malu sendiri.. ajak berdebat habis buah semua termasuk.. Nama je mufti.. dah tau silap bukan tau nak minta maaf.. Kah..kah..kah..kah.. boleh jadi mufti Haram sana sini ni.. Kah..kah..kah..kah..


1 ulasan:

mamu tanjung berkata...

awat mufti lain tak jadi lagu prangai mufta perak nie???.....
kalu nak berpolitik tu masuk bertanding laa.....letak laa jwtn tu.....

ini tidak...
lagi banyak 'bercakap' lagi nampak tersangat 'dol'..
kalu nak jadi 'pok yet' pun tengok tempat laa......

jaga laa maruah dan darul ifta' tu.....
jangan cemarkan dengan nila 'setitik' nie..........
habih 'biru' ayaq kolam.....

kah kah kah........